Untitled Document
Leidschendam | maart 2019
Eindfeest
2020 is de laatste keer. Iedereen gaat mee. Dan stoppen we. Voor de reacties: lees de Post»
Leidschendam | februari 2019
Afzegging
Bep wordt geplaagd een lastige aandoening.
Leidschendam | januari 2019
Afzeggingen
Moos, Angelique, Heintje en Annet genoten jarenlang van Vietnamese loempiaatjes op weg naar bed. Zij gaan nu onderzoeken hoe die dingen aldaar smaken.
Hans slaat qua leeftijd een jaartje over.
Miranda wordt geplaagd door aandoeningen van langdurige aard.
Leidschendam | 2 november 2018
“Elfde” van de elfde 2018 bij Fratelli in L‘dam
We luiden Carnavalsseizoen 2019 in bij Fratelli. Zaterdag 10 november 2018 dus. Om 18.30 uur.
Lampegat | 28 oktober 2018
De bedjes in Lampegat zijn weer gespreid
De uitbaters van ons traditionele onderkomen in Lampegat lieten weten dat we weer van harte welkom zijn.
Onze Prins deed een optionele reservering voor 17 personen.
Leidschendam | 2 oktober 2017
Elfde van de elfde 2017 bij Annemarie
Annemarie kent als ex-page haar verplichtingen. Gastvrij als ze is, nodigt ze de leden bij haar thuis uit om Carnavalsseizoen 2018 in te luiden. Zaterdag 11 november 2017 dus.
Luttelgeest | 24 februari 2017
Angelique is onze Wisselpage voor 2017
Een hele vrijdagavond hebben de Prins en de Adjudant gepeinsd, gedelibereerd, gewogen en alle foto’s nogmaals bekeken. Ook de Hofnar droeg zijn steentje bij. En ja hoor, het werd Angelique! Na ampele overwegingen uiteraard!
Leidschendam | 9 januari 2017
Monique schrijft af
Monique vertelt dat ze niet mee kan gaan naar Carnaval 2017. Ze gaat naar een wedstrijd onderwaterfoto’s maken, en dat kan uitsluitend tijdens de Carnaval 2017. Bovendien gaat haar &O elders naar Carnaval. Zeer beklagenswaardig allemaal. We gaan ervan uit dat Monique volgend jaar terugkeert van haar dwaalwegen en nooit meer besluiten neemt zonder De Prins en De Adjudant vooraf te consulteren. Foei!
Lampegat | 28 december 2016
De bedjes in Lampegat zijn weer gespreid
De uitbaters van ons traditionele onderkomen in Lampegat lieten weten dat we weer van harte welkom zijn.
Leidschendam | 11 november 2016
De Adjudant maakt bolhoedjespasta voor alle leden
Op vrijdag 11 november 2016 — de elfde van de elfde — zal De Adjudant bij De Wisselpage thuis voor alle leden een bordje versterkende Bolhoedjespasta bereiden.
Leidschendam | 11 november 2016
Moos schrijft af
Moos deelt mee dat ze het in 2017 zonder Carnaval moet stellen. In een moment van onoplettendheid heeft ze een zich aangemeld bij een wintersportreis. Nogal beduusd laat ze de leden van Carnavalsvereniging Vadsig in totale verwarring en verbijstering achter. We gaan ervan uit dat Moos volgend jaar terugkeert van haar dwaalwegen en nooit meer besluiten neemt zonder De Prins en De Adjudant vooraf te consulteren. Foei!
Luttelgeest | 6 februari 2016
Annette is onze Wisselpage voor 2016
Ze was in 2011 benoemd als onze eerste Wisselpage. Nu is zij het echt, volledig en met volle inzet.
Annette stelde al voor haar benoemig haar hele huis ter beschikking voor het verzamelen en vertrek om zondagochtend. Perfect!
Luttelgeest | 5 februari 2016
De Prins en De Hofnar blijven in bed
Twee dagen geleden meldde De Hofnar dat hij met onverwacht bezoek in bed ligt. Griep. Hij moet tot zijn diepe spijt het assembleren van de oorkondes overlaten aan De Adjudant onder het wakend ook van De Prins. Van deelname aan de Carnaval is geen sprake.
’s Anderendaags bekent ook De Prins bed te moeten houden. Griep. Hij is vervuld van spijt over zijn absentie, maar ervaart tegelijk een diepe rust nu hij niet mee hoeft.
Luttelgeest | 11 november 2015
De Wisselpage voor 2016
Voor iedereen blijft het spannend wie de Wisselpage dit jaar is. We verklappen daarom nog niets. Tijdens de befaamde Presentatie van de Wisselpage in de luxe damessuite van Hotel Smits laten we ons verrassen.
Ze is ongetwijfeld weer de mooiste Wisselpage die we ooit gehad hebben. Zij zorgt er met haar charme voor dat zij samen met de Prins, de Adjudant, de Hofnar en alle leden van Carnavalsvereniging Vadsig ook dit jaar weer een onvergetelijk carnavalsfeest krijgen.
De Prins en de Adjudant bekwamen zich inmiddels in het maken van diepe buigingen.
Luttelgeest | 15 februari 2015
Moos is onze Wisselpage voor 2015
Zestien jaar geleden ging ze voor het eerst mee. Ze heeft stage gelopen bij De Gaanders als voorbereiding op het page-schap bij CV Vadsig. En nu is Moos onze Wisselpage.
Luttelgeest | 6 februari 2015
De Wisselpage voor 2015
De Prins en De Adjudant hebben bijeen gezeten om zich te buigen over de keuze van de Hofdame van 2015. De Wisselpage zogezegd.
Tijdens talloos veel puike sigaren en volle glazen Apfelkorn wisselden tedere herinneringeren en mooie beelden elkaar af.
Wie krijgt de prachtige tiara op de kop gedouwd?
Waarom prijkt het getal 16 pontificaal op de tiara?
Lampegat | 30 januari 2015
Bolhoedjes kiezen de kleur van Onze Dames
En alweer jatten De Bolhoedjes hun jaarlijkse kleur van CV Vadsig.
De Bolhoedjes zagen op onze site de foto’s van Onze Dames in 2008. Onze Dames waren gehuld in de even klassieke en adembenemde combinatie van paars en lila (zie onderaan deze pagina).
En ja hoor: paars-lila is hun kleur voor 2015.

Vorig jaar parasiteerden ze op het leed van onze gevelde Prins en kozen zijn blauw.
In 2007 probeerden ze ook al eens goede sier te maken met een kleurkeuze van onze trouwe leden (zie onderaan deze pagina).
Luttelgeest | 6 februari 2014
Film 2003 nu overal te bekijken
http://192.168.2.1/vadsig/cv/index.php?x=05 Lekker tijdens het werk, thuis of in de bieb: de film van ons Carnaval 2003. Bijna 18 minuten Hoch-Kultur. Op de pagina Beelden zie je CV Vadsig 2003.. Ook direct op internet te bekijken via deze link.

Saxenheim | 31 januari 2014
Hofnar Hans moet voor het kroost zorgen
Onze beste Hans de Hofnar ziet geen mogelijkheid om dit jaar de polonaise in de duiken. Gezinsuitbreiding laat hem niet toe lang afwezig te zijn. Gelukkig kent de Hofnar zijn plichten en komt hij de vrijdagavond voor Onze Carnaval knippen en plakken.

Luttelgeest | 30 januari 2014
Bolhoedjes kiezen de kleur van Onze Prins
De Bolhoedjes zagen op het Internet de foto van onze gesneefde Prins, gewikkeld in een gedistingeerd blauwe drapering.
En ja hoor: blauw is hun kleur voor 2014.

In 2007 probeerden ze ook al eens goede sier te maken met een kleurkeuze van onze trouwe leden (zie onderaan deze pagina).

Leidschendam | 29 januari 2014
Geen Carnaval voor onze Prins dit jaar
Leidschendam, 29 jan 2014 - Prins Apfelkornicus is dit jaar verhinderd om deel te nemen aan ons Carnaval.
Hij is de komende weken aan huis gekluisterd en brengt op dit moment de dagen in en op bed door, waarbij hij een kreunend geluid maakt. De vooruitzichten zijn gelukkig goed.

Kniebanden
Prins Apfelkornicus heeft donderdag 23 januari een fikse operatie aan zijn knie ondergaan. Hij maakt het goed en de behandelend specialist spreekt van een mooi geslaagde reparatie. Zijn achterknieband was op een vezel na geheel afgescheurd en zijn onderbeen stond daardoor in een verkeerde stand ten opzichte van het bovenbeen. Tijdens de medische ingreep is uit zijn machtige bovenbeen een pees verwijderd, die nu als knieband verder door het leven moet. Bovenbeen, knie en onderbeen worden gedurende zes weken in vaste stand gehouden door middel van een soortement corset van kunststof.

Motorongeluk
De oorzaak van de knieblessure is een valpartij met de motor tijdens de zomervakantie van 2013. Bij die schuiver op de terugweg is de knie smerig beschadigd. Apfelkornicus is met stijve knie en verbeten trek op de provisorisch herstelde motor terug naar huis gereden.

Bandenspecialist
Na reguliere behandeling trad geen verbetering op. Uiteindelijk heeft de in de regio Den Haag befaamde bandenspecialist Van Arkel onze Prins onder zijn hoede genomen. Uit zijn waarnemingen bleek uiteindelijk dat de achterknieband nagenoeg losgescheurd was. Spontane gezing leek uitgesloten, zodat een krachtige ingreep de oplossing moest bieden.

Herstelproces
De Prins is nu een week thuis, en kan zich moeizaam door het huis bewegen. Pillen en poeders dempen de overlast. Hij hoopt over een week zo lang op een stoel te kunnen zitten om via de pc e-mail en fb te behandelen. De komende zes weken moet de brace om het been blijven. Dan volgen nog weken van verdere revalidatie. Overigens moet hij volgende week al naar de sportschool om nauw omschreven oefeningen uit te voeren.

Dus
Prins Apfelkornicus is diep betreurd dat onze Carnaval dit jaar aan hem voorbij gaat. Het verzamelen (koffie met cake) gaat uiteraard door: op het vaste adres, op de vaste tijd [JHD].

Luttelgeest | 19 januari 2014
Annemarie is Hofdame van 2014
De Prins en De Adjudant hebben in waardig overleg, uiteraard na ampele overwegingen met een fiks glas Apfelkorn en een stel fijne sigaren, de Hofdame voor 2014 gekozen. Eerdere terloopse aanbevelingen van De Hofnar zijn betrokken in de overwegingen.

De Adjudant desgevraagd: “Ineens wisten we het: Annemarie.
Wisselpage 2014
We wensen Annemarie veel sterkte bij het uitvoeren van deze zware taak. We hebben er vertrouwen in dat zij deze verantwoordelijke rol waardig, maar ook ijverig, zal vervullen.”

Prins Apfelkornicus voegt daar geruststellend aan toe: “We streven voor de Hofdame naar een balans tussen enerzijds haar plichten en anderzijds haar taken. Zo, nu eerst een sigaar.”

Leidschendam | 16 januari 2014
Henriëtte doet het
Waarom Henriëtte zo lang heeft geweifeld komen we in Lampegat wel te weten. Gelukkig heeft ze nu een wijs besluit genomen. Je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen: lid worden van onze CV.
Henriëtte vertoeft vaak in kringen rond de H’houtjes en staat alom bekend als Heintje.

Luttelgeest | 21 november 2013
Onze bedjes 2014
We ontvingen van Mirjam de bevestiging van onze reservering. Ze vindt het leuk dat we weer van de partij zijn, en heet ons van harte welkom op zo 2 mrt.

Luttelgeest | 11 november 2013
Verlangens 2014
De Prins verstuurde de reservering naar Lampegat: een uitgekiende combinatie van een-, twee- en driepersoonskamers voor één en twee nachten.

Luttelgeest | 7 november 2013
Accommodatie 2014
De Prins verstuurde zojuist het bericht naar Lampegat om de kamers op te knappen en de bedden in slagorde op te stellen. Maandag 11-11 ontvangen alle leden nadere informatie.

Luttelgeest | 3 november 2013
Accommodatie 2014
Binnenkort stuurt ons aller Prins een oekaze uit naar Lampegat om een comfortabale accommodatie voor alle leden van CV Vadsig vrij te maken. Uiteraard op ons vertrouwde adres in de Heilige Geeststraat.

Luttelgeest | 9 februari 2013
Mieke is de nieuwe Wisselpage
Tijdens de jaarlijkse bestuursbijeenkomst heeft Prins Apfelkoricus ons Mieke
Wisselpage 2013
benoemd als Wisselpage 2013. Na ampele overwegingen en het bestuderen van de achtergehouden foto's was er geen ontkomen meer aan. We wensen Mieke veel sterkte, de komende dagen.

Luttelgeest | 9 februari 2013
Hans is nu Hofnar
Een nieuwe functie binnen het Bestuur: de Hofnar. Het Bestuur heeft de jarenlange onderdanige inzet van oudgediende Hans
De Hofnar met zuurkoolschotels
beloond met een speciaal voor hem in het leven geroepen functie: de Hofnar. Hans kan lekker koken en fijn knippen en plakken.

Luttelgeest | 18 januari 2013
Miranda en Andrea in de bocht

Al jaren ravissante feestbeesten, maar nu voor het eerst mee naar Carnaval: Miranda en Andrea. Wie kent ze niet?

Luttelgeest | 14 oktober 2012
Annemarie keert weer terug

Na enige jaren van absentie en overmacht is Annemarie van haar dwaalwegen teruggekeerd op het rechte pad. Welkom terug!

Lampegat | 24 februari 2012
2012. Vier natte hippiemeiden met een dertig jaar oude fles champagne ter ere van 30 jaar CV Vadsig.
Altijd nat!

...en we betreuren de absentie van Annet, kort maar heftig Wisselpage.
We leven mee dokter Andries, die voor het goed en wel begon werd geveld door flauwte na het eten van een slaatje.

Luttelgeest | 1 februari 2012
CV Vadsig heeft weer wat nieuws: De Wisselpage!

Want, waarde leden, zo komt iedereen een keertje aan de beurt!

Dit jaar is de Wisselpage aangewezen volgens nog steeds min of meer geheime criteria, maar volgend jaar kan dat anders zijn.
Dan is bij de keuze bijvoorbeeld het alfabet, begaafdheid of schoenmaat doorslaggevend.
Uiteraard kun je ook zelf criteria aandragen. Voorstellen kun je indienen en nader toelichten op kamer 25, de directiekamer.

Luttelgeest | februari 2009
Hotel knapt de boel op voor onze CV Vadsig
Het bestuur stimuleert ondernemende vrouwen

Gezelligheid in de benedenkamer.

Luttelgeest | 9 februari 2008
2008. Beestenboel
Fris in de mond
Daar heb je twee handen voor nodig

Onze dames hebben een wespentaille (die van anderen een paardenmiddel); sommige medisch-specialisten hebben daarentegen sinds 2008 een eendebek.

Lampegat | 5 februari 2008
2008. Paars en lila met Oranje. En alweer: groen.
Jarenlang trouw
Steeds in opleiding
De Hofdame is de enige vorstin van belang De eerste dag blauw, de tweede dag groen
Steeds met twee handen
Vier handen vol
De Adjudant toont het gemak van een speculum (eendebek voor doe-het-zelvers) Paars met lila - wie zou daar geen groen petje bij opzetten?
Grondige visitatie
De buit is binnen
Andries (routinier sinds 1989) met oranje pruik wordt vermanend toegesproken... ...neemt wraak en toont trofee. Zo.
Lampegat | februari 2007
2007. CV Vadsig bestaat 25 jaar.
Carnavals Vlaai
Niet zuigen
Een lieve taart voor 25 jaar CV Vadsig De Prins, de Hofdame en de Adjudant blazen de kaarsjes uit
Trost als een pauw
De Prins, de Hofdame en de Adjudant krijgen een zilveren (25 jaar!) bolhoed als onderscheiding uitgereikt en dragen deze met trots
2007. CV Vadsig wijst De Bolhoeden de weg
... op zoek naar een bloem, met een stampertje
Gepikt van onze lieve dames
Trouwe leden kiezen hun kleding... ... en De Bolhoedjes passen direct hun penning aan!

Openbaringen

23 april 2020
2020 - Alweer twee wisselpages
2020 Heintje en Beppie als Wisselpages
3 maart 2019
Modern: een man als Wisselpage
2019 Een lilleke Wisselpage
9 februari 2018
Twee Wisselpages 2018
Twee Wisselpages 2018
24 februari 2017
Wisselpage 2017
Wisselpage 2017
6 februari 2016
Wisselpage 2016
Wisselpage 2016
29 januari 2016
En wat doet De Adjudant voor de Carnaval?
Bolhoedjespasta

Elke dag eet De Adjudant Bolhoedjespasta om aan te sterken in de aanloop naar de Carnaval.
Hier met courgette en zwarte olijven (en peterselie, knoflook en parmigiano).
Volgens het recept uit het onvolprezen boek ´Italiaanse smaken – Pasta´ van Florine Boucher; Nijgh & Van Ditmar, 1996.

7 februari 2015
Wisselpage 2015
Wisselpage 2015
30 januari 2014
De Prins kan niet dansen
Medisch specialist nu zelf onder behandeling!

Prins Apfelkornicus ligt uit te rusten van het aansturen van het medisch team.

8 februari 2013
Fris in de mond
Hmm... lekker fris!

Onze stookcentrale Vadsig heeft een paar zware weken achter de rug. Het resultaat proeven we tijdens de Carnaval 2013.

24 september 2012
En wat eet De Adjudant op woensdag?
Versterkend voor hart en bloedvaten

Op woensdag eet De Adjudant Bolhoedjespasta. Hier met courgette en zwarte olijven (en peterselie & knoflook en parmigiano).
Volgens het recept uit het onvolprezen boek ´Italiaanse smaken – Pasta´ van Florine Boucher; Nijgh & Van Ditmar, 1996.